Cases

Hvordan formidles en bank og dens brand til en bredere målgruppe end finansfolk?

Danske Banks årsmagasin pakker regnskab og visioner ind i fortællinger og illustrationer. Banken definerede, at 2017 skulle stå i fællesskabets tegn. Magasinet skulle invitere til læsning om både fællesskaber, der vokser ud af den digitale verden, naturens fællesskaber hos flokdyr, bankens solidaritet med hjemløse, som den havde udviklet et særlig kontanthævningskort til, og andre artikler, der understøttede bankens brand som en aktiv og ansvarlig samfundsaktør.

Og så blev sparebøssen Pondus’ 50 års fødselsdag fejret med manér! Blandt andet organiserede vi, at en række moderne kunstnere som Kristian Hornsleth, Ruth Crone Foster og Frederik Næblerød, skabte deres egen version af Pondus, som banken siden auktionerede bort til fordel for velgørenhed.

Se magasinet

Hvordan giver man folk lyst til at betale for noget, der hidtil har været gratis?

En ny bro mellem Hornsherred og Frederikssund skal bygges. Det er de lokale glade for, fordi  Kronprins Frederiks bro i mange år har været én stor trafikprop. Folketinget har vedtaget at den nye bro hovedsageligt skal finansieres af brugerbetaling. Det er de lokale utilfredse med.

Vi skabte en grundfortælling, som både virksomheden ”Fjordforbindelsen Frederikssund” og borgerne/brugerne kunne tage ejerskab på. Grundfortællingens mål var at skrive broen ind i egnens eksisterende historie. Den kommercielle kommunikationsindsats skulle sørge for, at borgerne tog broen til sig allerede inden, den blev åbnet. At de så den som ”vores bro” og at det derfor blev en helt naturlig og ukontroversiel ting at betale for at køre over den.

Vi fokuserede på at opbygge en facebookside, der ville være interessant nok til at fange den veldefinerede lokale målgruppe (33.000 borgere over 18 i Frederikssund-området) ind og få dem til at interagere på siden. De sociale medier var ideelle til formålet, netop fordi de er sociale. Det var her, vi kunne møde borgerne i øjenhøjde og kommunikere med dem om den nye bro.

Vi lavede blandt andet en lang række videointerviews med borgere, hvor de fortalte om deres forhold til broen og egnen med det sigte, at når borgere fortalte andre borgere om projektet, ville Fjordforbindelsen lettere blive opfattet som ”Vores bro”.

Gennem videoerne viste vi, at vi (virksomheden Fjordforbindelsen Frederikssund) var til stede i området og gerne ville lytte til borgerne. Vi tog også tyren ved hornene og startede en debat om brugerbetalingen.

Ind imellem de mere alvorlige opslag, kørte vi stemningsskabende opslag, som f.eks. kendte og mindre kendte fra området, der fortalte om deres yndlingssted. Kampagnerne talte ind i den fællesskabsskabende lokalpatriotisme, som vi ønskede, at Fjordforbindelsen skulle blive en del af.