Om Tyren, Bjørnen og Banken

Gads Forlag lavede en fin lille film til at promote bogen.

 

…og pressen skrev

På Berlingske Nyhedsmagasin fik Tyren, bjørnen og banken ★★★★★✩ af Johannes Bøggild, der kaldte det en “medrivende og meget velskrevet fortælling om et spændende stykke nyere dansk erhvervshistorie.”
Man kan læse anmeldelsen her.

På borsen.dk var Mikael Vest meget begejstret og gav bogen ★★★★★✩. Han skrev blandt andet:
“Umiddelbart er der tale om en biografi om stifterne kombineret med et virksomhedsportræt. Men efterhånden som jeg læser bogen og godt hjulpet på vej af Hanne Sindbæks evne til at skrive levende og til at skrive som tingene foregår her og nu bliver det faktisk mere en roman. En spændende én af slagsen endda.
Hanne Sindbæks anderledes måde at skrive en biografi på trækker klart antallet af stjerner op.
Det er interessant, at ved at læse bogen om stifternes passion, handlekraft og energi, så får du som læser også selv tilført lidt energi. Og som læser får du måske selv lyst til at hæve din overligger lidt.” Hele anmeldelsen kan læses her.

Politiken gav desværre kun ♥♥♥ ♥♥♥, selv om de skrev mange pæne ord. Blandt andet:
“Det er indiskutabelt to af dansk erhvervslivs mest interessante personer, journalist Hanne Sindbæk har valgt at portrættere i sin medrivende og skarpslebne fortælling, ’Tyren, Bjørnen og Banken – To mænd og en fælles drøm om milliarder’.
Og er man i forvejen fascineret af de to finansfyre, der er alt andet end ordinære, sluger man fortællingen råt og hurtigt.
De er to af landets mest kompromisløse kapitalister, og det er basalt spændende at få et indblik i, hvorfra deres verden går.
Men de to herrer bliver ikke mindre interessante af at komme ud af fingrene på Hanne Sindbæk – og dette er paradoksalt nok også bogens problem:
Forfatteren er helt åbenlyst lige så fascineret af de to herrer som undertegnede, og derfor kommer man desværre til at sidde fast i den glatte historie om de to renskurede og genuine forretningsgutter, der har det liberale hjerte på rette sted.”
Vil du læse, hvad Politikens Poul Aarøe Pedersen synes er mindre godt ved bogen, så klik her.

På Børsen var situationen omvendt, for her virker det generøst at give bogen ★★★★✩✩ i forhold til de harske ord, avisens kompetente litterære anmelder skriver om den. Blandt andet:
“I en biografi, der er lidt en blanding af væsentligt og mindre væsentligt, får Sindbæk portrætteret den side af “Saxo-ånden” med indlevelse”

Anmeldelsen ligger desværre ikke frit tilgængeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.