TYREN BJØRNEN OG BANKEN

Udgivet på Gads Forlag oktober 2009

Hvad gør en mand til den, han er? Og hvad gør en drøm til meget mere end noget, der er glemt i morgen?

Få svarene i denne anderledes og stærkt fascinerende biografi om Saxo Bank og de to mænd bag det, der både er klassens højtråbende knægt – og en dansk erhvervssucces af de sjældne.

Kim Fournais og Lars Seier Christensen har på få år skabt en verdensomspændende investeringsbank og en formue i milliardklassen. De har trukket overskrifter med deres politiske budskaber, åbenlyse forretningstalent og sponsorat af Danmarks bedste cykelhold – og de er blevet beskyldt for at være sidegadevekselerer, asociale kapitalister og urimelige arbejdsgivere.

Tyren, bjørnen og banken er en medrivende biografi om to mænd, der trives bedst i modvind. Det er en inspirerende opskrift på et parløb mellem modsætninger. Og det er en uafrystelig fortælling om en barndom, der ikke er for børn, og som har gjort to mænd voksne før tid.

En medrivende og meget velskrevet fortælling om et spændende stykke nyere dansk erhvervshistorie.

- / BERLINGSKE NYHEDSMAGASIN

Umiddelbart er der tale om en biografi om stifterne kombineret med et virksomhedsportræt. Men efterhånden som jeg læser bogen og godt hjulpet på vej af Hanne Sindbæks evne til at skrive levende og til at skrive som tingene foregår her og nu bliver det faktisk mere en roman. En spændende én af slagsen endda.

- / BØRSEN

De er to af landets mest kompromisløse kapitalister, og det er basalt spændende at få et indblik i, hvorfra deres verden går. Men de to herrer bliver ikke mindre interessante af at komme ud af fingrene på Hanne Sindbæk.

- / POLITIKEN

 

Der blev lavet en lille film om Tyren, Bjørnen og Banken som kan ses her