Comeback Kid

COMEBACK KID

Udgivet på Peoples Press oktober 2013 

Dead man walking! sagde man, når Anders Samuelsen kom gående på Christiansborgs gange i 2009. Hans politiske karriere lignede en vittighed, da han havde overtaget fallitboet Liberal Alliance efter Naser Khader. Samtidig var han ved at blive skilt. Hans liv havde nået et nulpunkt i lighed med 80’er-sloganet: ”Du har ikke en chance – brug den!”

Comeback kid er Anders Samuelsens egen beretning om at være i centrum af nyere dansk histories mest hypede politiske begivenhed, Ny Alliance. Det er fortællingen om opturen fra meningsmålingernes hængedynd til 15.000 medlemmer på få uger; om magtkampene i partiets ledelse, om nedturen, der i årevis var tungt belagt med nul-komma-næsten-ingen procent af stemmerne til genrejsningen af partiet og positionen som landets nye dagsordensættende parti.

Det er en meget personlig fortælling om de mennesker og begivenheder, der er fundamentet for Anders Samuelsens politiske drive. Om en elsket, men dybt alkoholiseret far, om en hadet dæmonisk stedfar og om en tætvævet familie fra Horsens.

 

”Comeback Kid er mere end beretningen om en tilfældig politiker. Det er en historie med selvstændig litterær værdi. Den bedste bog om politik siden Bettina Helberg skrev et personligt portræt af Svend Auken i Hvor der handles.”

- / Børsen

”Hvem skulle have troet, at Anders Samuelsens biografi ville være en ren pageturner. Men det er den. Og at den visse steder er meget rørende. Men det er den.”

- / Politiken