Kammerherrens nye klæder - Fritz Schur-bogen

KAMMERHERRENS NYE KLÆDER

Udgivet på Jyllands-Postens Forlag oktober 2012

Fritz Schur har i årtier været en del af magtens inderkreds. Han har arbejdet målrettet på at nå sin position, siden han som ung kom i nærkontakt med Venstres unge løve, Anders Fogh Rasmussen.Han blev bestyrelsesformand for tre af Skandinaviens største statslige selskaber, DONG Energy, SAS og PostNord uden anden uddannelse end to år på handelsskole og uden erfaring i at lede en stor virksomhed.I 2010 kulminerede rejsen mod samfundets top, da han blev udnævnt til dronningens kammerherre, en titel han har opnået på rekordtid.

I Kammerherrens nye klæder går de tre journalister Niels Sandøe, Hanne Sindbæk og Thomas Svaneborg helt tæt på manden og de mange myter, han selv har skabt om sin person.

Fritz Schur inviterer samfundets spidser på generøse middage og store baller i sit rokokohus, som han insisterer på at kalde et slot. Han er mæcen for Venstre såvel som for Kongehuset i en grad, så man må spørge, om man kan købe sig til magt, indflydelse og anseelse i Danmark? Alt tyder på, Fritz Schur har gjort det!

En kritisk bog, der går meget tæt på Fritz Schur. Det er et sjældent kik i en lukket verden, hvor kun få har adgang. Det giver mange myter, og forfattertrioen piller dem fra hinanden. Og det er ikke noget pænt billede, der bliver tegnet.

- / BERLINGSKE

I strømmen af rygklappende portrætter af danske erhvervsledere er det en fornøjelse at læse denne bog. Den er velfortalt og sylespids i pointerne. Fornøjelsen er dog nok forbeholdt os almindelige læsere.

- / JYLLANDS-POSTEN