Comeback Kid

Comeback Kid

Så er min nye bog netop udkommet. Comeback Kid, hedder den og det er Anders Samuelsens egen beretning om at være i centrum af nyere dansk histories mest hypede politiske begivenhed, Ny Alliance. Det er fortællingen om opturen fra meningsmålingernes 0 til 15.000 medlemmer på få uger; om magtkampene i partiets ledelse, om nedturen der i årevis var tungt belagt med nul-komma-næsten-ingen procent af stemmerne til genrejsningen af partiet og positionen som landets nye dagsordensættende parti.

Det er en meget personlig fortælling om de mennesker og begivenheder, der er fundamentet for hans politiske drive. Om en elsket men dybt alkoholiseret far, om en hadet dæmonisk stedfar og om en tætvævet familie fra Horsens.

Og ikke for noget, men den fik fem hjerter i Politiken ♥♥♥♥♥, der kalder den “dyb og indsigtsfuld”. Kristian Madsen indledte sin anmeldelse sådan her: “Hele historien står koncentreret i få sætninger i Hanne Sindbæks nye biografis helt geniale anslag: »Jeg har altid villet være som min far. Eller rettere: Jeg har villet være min far. For så ville jeg have muligheden for at rette på på de fejl og svigt, der satte sig så dybe spor hos os, der elskede ham«.”

Uha hvor jeg rødmer…

Hele anmeldelsen kan læses her: Politiken – Bogen kan købes her: Saxo.com – Og lige her kan du læse hele det “geniale anslag” :-)

 

Dead man walking!

Solbakkevej, Horsens, forår 2009

Jeg har altid villet være som min far. Eller rettere: Jeg har villet være min far. For så ville jeg have muligheden for at rette op på de fejl og svigt, der satte sig så dybe spor hos os, der elskede ham. Da han døde, overtog jeg sågar hans hus. Jeg flyttede ind i det med min lille lykkelige kernefamilie for at vise, hvordan dét skulle gøres. Ikke noget med forfald her! Ingen stank af cigaretter og øl. Ikke noget med en far, der hen på eftermiddagen var umulig at komme i kontakt med, fordi han var langt inde i alkoholens tåger. Nej, nu var der kun latter, lykke og lutter lyse barndomme på Solbakkevej.

Jeg er også vadet lige i hans fodspor ind i Det Radikale Venstre og Folketinget. Jeg har klaret mig godt; nok også bedre end ham. Jeg har oven i købet været med til at starte et nyt og – her tror jeg, min far ville være enig – meget nødvendigt parti. Jeg synes, jeg er lykkedes med at leve hans liv, som det burde have været. Men nu står jeg her ved nøjagtig samme afgrund, som han gloede ned i for 35 år siden – en afgrund af fiasko professionelt og privat.

Mit politiske projekt er kuldsejlet. Naser er gået, og jeg har uden begejstring sagt ja til at overtage ledelsen af den lille forpjuskede flok, der er tilbage i Liberal Alliance. Det har aldrig været meningen, at jeg skulle være lederen. Der var bare ikke rigtig andre tilbage. Jeg er ikke den fødte leder. Jeg er den fødte erstatning. Bogstavelig talt. Jeg kom til verden som erstatning for et barn, mine forældre mistede. Men jeg tør roligt sige, at jeg blev modtaget med noget større begejstring som erstatningsbarn end som –leder. Efter en lang, frygtelig og på alle planer opslidende periode med Ny Alliance, der blev til Liberal Alliance, har jeg nu ansvaret for et fallitbo med et solidt og urokkeligt nul i meningsmålingerne. Jeg har ingen jordisk chance for at få det politiske projekt til at lykkes. Jeg ryger helt sikkert ud af Folketinget ved næste valg.

Og nu skal jeg skilles!

For 35 år siden røg min far ud af Folketinget og blev skilt fra min mor bare måneder senere. Derpå gik han i gang med at drikke sig ihjel. Som 41-årig sad han alene med tre børn tilbage her på Solbakkevej. Han blev draget mod afgrunden og lod sig dumpe ned i den med alkoholen som faldskærm.

Nu er det min tur. Jeg er 41 år. Skilsmissen er et faktum og min politiske karriere ligner en vittighed. ”Dead man walking!” siger de, når jeg kommer gående på Christiansborgs gange. Nu er det mig, der kommer til at ende alene tilbage på Solbakkevej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.