december 2017
M T O T F L S
« maj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Bøgerne

Indtil videre har jeg skrevet fire bøger, og jeg har tænkt mig at lave flere. Jeg holder af at lægge disse livspuslespil, der ender med at blive sammensatte billeder af personligheder, der har gjort en forskel i verden.

 

VI KAN IKKE SIDDE HER TIL JULEAFTEN

Historien om Herman Salling og Dansk SupermarkedHerman Salling og Dansk Supermarked

Udgivet på Politikens Forlag den 9. oktober 2015


Altid fremgang aldrig stilstand var det motto, Herman Salling overtog fra sin far, da han arvede byens største manufakturhandel. Driftige forretningsmænd på evig jagt efter nye muligheder. Sådan var de begge to. Faderen startede sin lille butik i Aarhus midtby med 800 kroner og en respektindgydende foretagsomhed. Sønnen byggede – også i bogstaveligste forstand – videre på faderens forretning og udviklede den til mastodonten Dansk Supermarked.

Vi kan ikke sidde her tit juleaften! er en fascinerende og underholdende fortælling om manufakturhandlerens søn fra Aarhus, der mere end nogen anden har sat sit præg på dansk detailhandel. Han åbnede Danmarks allerførste supermarked og det første lavprisvarehus, og han introducerede for alvor discountbutikkerne. Nok var Føtex, Bilka og Netto hans butikker, men de blev så sandelig også danskernes.

Det er også beretningen om en mand, der angav forretning, kvinder, kortspil og lystfiskeri, som sine fire livsinteresser i prioriteret rækkefølge, og som på trods af et handicap, der blev værre med alderen, fortsatte sit arbejde uden at kny.

Vi kan ikke sidde her til juleaften! er et portræt af en usædvanlig erhvervsmand og stor personlighed og samtidig en krønike om et stykke unikt danmarkshistorie med familier, der i hobetal valfarter på indkøbsture, og kvinder, der slås om blomstrede vattæpper.

 

 

COMEBACK KIDComeback Kid

Historien om Anders Samuelsen og hans politiske liv

Udgivet på Peoples Press oktober 2013 

 

Dead man walking! sagde man, når Anders Samuelsen kom gående på Christiansborgs gange i 2009. Hans politiske karriere lignede en vittighed, da han havde overtaget fallitboet Liberal Alliance efter Naser Khader. Samtidig var han ved at blive skilt. Hans liv havde nået et nulpunkt i lighed med 80’er-sloganet: ”Du har ikke en chance – brug den!”

Comeback kid er Anders Samuelsens egen beretning om at være i centrum af nyere dansk histories mest hypede politiske begivenhed, Ny Alliance. Det er fortællingen om opturen fra meningsmålingernes hængedynd til 15.000 medlemmer på få uger; om magtkampene i partiets ledelse, om nedturen, der i årevis var tungt belagt med nul-komma-næsten-ingen procent af stemmerne til genrejsningen af partiet og positionen som landets nye dagsordensættende parti.

Det er en meget personlig fortælling om de mennesker og begivenheder, der er fundamentet for Anders Samuelsens politiske drive. Om en elsket, men dybt alkoholiseret far, om en hadet dæmonisk stedfar og om en tætvævet familie fra Horsens.

 

BØRSEN:

”Comeback Kid er mere end beretningen om en tilfældig politiker. Det er en historie med selvstændig litterær værdi. Den bedste bog om politik siden Bettina Helberg skrev et personligt portræt af Svend Auken i Hvor der handles.”

 

POLITIKEN ♥♥♥♥♥:

”Hvem skulle have troet, at Anders Samuelsens biografi ville være en ren pageturner. Men det er den. Og at den visse steder er meget rørende. Men det er den.”

 

KAMMERHERRENS NYE KLÆDER

Fritz Schur – manden og myterneKammerherrens nye klæder - Fritz Schur-bogen

Udgivet på Jyllands-Postens Forlag oktober 2012

 

Fritz Schur har i årtier været en del af magtens inderkreds. Han har arbejdet målrettet på at nå sin position, siden han som ung kom i nærkontakt med Venstres unge løve, Anders Fogh Rasmussen.Han blev bestyrelsesformand for tre af Skandinaviens største statslige selskaber, DONG Energy, SAS og PostNord uden anden uddannelse end to år på handelsskole og uden erfaring i at lede en stor virksomhed.I 2010 kulminerede rejsen mod samfundets top, da han blev udnævnt til dronningens kammerherre, en titel han har opnået på rekordtid.

I Kammerherrens nye klæder går de tre journalister Niels Sandøe, Hanne Sindbæk og Thomas Svaneborg helt tæt på manden og de mange myter, han selv har skabt om sin person.

Fritz Schur inviterer samfundets spidser på generøse middage og store baller i sit rokokohus, som han insisterer på at kalde et slot. Han er mæcen for Venstre såvel som for Kongehuset i en grad, så man må spørge, om man kan købe sig til magt, indflydelse og anseelse i Danmark? Alt tyder på, Fritz Schur har gjort det!

 

BERLINGSKE ★★★★★:

En kritisk bog, der går meget tæt på Fritz Schur. Det er et sjældent kik i en lukket verden, hvor kun få har adgang. Det giver mange myter, og forfattertrioen piller dem fra hinanden. Og det er ikke noget pænt billede, der bliver tegnet.

 

JYLLANDS-POSTEN ★★★★★:

I strømmen af rygklappende portrætter af danske erhvervsledere er det en fornøjelse at læse denne bog. Den er velfortalt og sylespids i pointerne. Fornøjelsen er dog nok forbeholdt os almindelige læsere.

 

TYREN BJØRNEN OG BANKEN

Historien om Kim Fournais, Lars Seier Christensen og hvordan de byggede Saxo BankBogen om Saxo Bank

Udgivet på Gads Forlag oktober 2009

 

Hvad gør en mand til den, han er? Og hvad gør en drøm til meget mere end noget, der er glemt i morgen?

Få svarene i denne anderledes og stærkt fascinerende biografi om Saxo Bank og de to mænd bag det, der både er klassens højtråbende knægt – og en dansk erhvervssucces af de sjældne.

Kim Fournais og Lars Seier Christensen har på få år skabt en verdensomspændende investeringsbank og en formue i milliardklassen. De har trukket overskrifter med deres politiske budskaber, åbenlyse forretningstalent og sponsorat af Danmarks bedste cykelhold – og de er blevet beskyldt for at være sidegadevekselerer, asociale kapitalister og urimelige arbejdsgivere.

Tyren, bjørnen og banken er en medrivende biografi om to mænd, der trives bedst i modvind. Det er en inspirerende opskrift på et parløb mellem modsætninger. Og det er en uafrystelig fortælling om en barndom, der ikke er for børn, og som har gjort to mænd voksne før tid.

 

BERLINGSKE NYHEDSMAGASIN ★★★★★:

En medrivende og meget velskrevet fortælling om et spændende stykke nyere dansk erhvervshistorie.”

BØRSEN ★★★★★:

Umiddelbart er der tale om en biografi om stifterne kombineret med et virksomhedsportræt. Men efterhånden som jeg læser bogen og godt hjulpet på vej af Hanne Sindbæks evne til at skrive levende og til at skrive som tingene foregår her og nu bliver det faktisk mere en roman. En spændende én af slagsen endda.

POLITIKEN ♥♥♥:

De er to af landets mest kompromisløse kapitalister, og det er basalt spændende at få et indblik i, hvorfra deres verden går. Men de to herrer bliver ikke mindre interessante af at komme ud af fingrene på Hanne Sindbæk.

 

Der blev lavet en lille film om Tyren, Bjørnen og Banken som man ses her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

hanne sindbæk

hanne sindbæk

Jeg arbejder som skribent, foredragsholder og rådgiver. Siden 1998 har jeg fokuseret på at beskrive dansk erhvervslivs top indefra - hvem de er, hvad de mener og hvordan de arbejder.

foredrag

foredrag

Jeg holder meget gerne foredrag og indlæg, der er lavet specielt til lejligheden, men jeg har også en række faste emner baseret på de bøger jeg har lavet og – nåja – et enkelt, der samler op på mine erfaringer med danske topchefer. Læs om mine foredrag her.

Bøgerne

4boger4

Jeg har - indtil videre - skrevet 4 bøger. De er alle meget personlige portrætter af mennesker, der har gjort en forskel. Den seneste handler om Herman Salling, men jeg har også skrevet om Anders Samuelsen, Fritz Schur og om Saxo Bank-stifterne Kim Fournais og Lars Seier Christensen.

Kunsthåndværket

kuglen-lille

SIGNED:SINDBÆK
Jeg har en nebengeschæft, signed:sindbæk, hvor jeg sælger det unika kunsthåndværk, jeg laver. For det meste bruger jeg genbrugsmaterialer og for tiden især af gamle jyske korsstingsbroderier.