Foredrag om de fire bøger:

VI KAN IKKE SIDDE HER TIL JULEAFTEN

Historien om Herman Salling og Dansk Supermarked

 

Er en fascinerende og underholdende fortælling om manufakturhandlerens søn fra Aarhus, der mere end nogen anden har sat sit præg på dansk detailhandel. Han åbnede Danmarks allerførste supermarked, det første lavprisvarehus, og han introducerede for alvor discountbutikkerne. Nok var Føtex, Bilka og Netto hans butikker, men de blev så sandelig også danskernes.

Foredraget tegner et portræt af en usædvanlig erhvervsmand og stor personlighed, men fortæller sideløbende et stykke unikt danmarkshistorie med familier, der i hobetal valfarter på indkøbsture, og kvinder, der slås om blomstrede vattæpper.

Det er også beretningen om en mand, der angav forretning, kvinder, kortspil og lystfiskeri, som sine fire livsinteresser i prioriteret rækkefølge, og som på trods af et handicap, der blev værre med
alderen, fortsatte sit arbejde uden at kny.

ANDERS SAMUELSEN – COMEBACK KID

Historien om hvordan han vendte Ny Alliances fiasko til Liberal Alliances succes.

”Dead man walking!” sagde man, når Anders Samuelsen kom gående på Christiansborgs gange i 2009. Hans politiske karriere lignede en vittighed, da han havde overtaget fallitboet Liberal Alliance efter Naser Khader. Samtidig var han ved at blive skilt. Hans liv havde nået et nulpunkt i lighed med 80’er-sloganet: ”Du har ikke en chance – brug den!”

Foredraget fortæller historien om, hvordan det var at være i centrum af nyere dansk histories mest hypede politiske begivenhed, Ny Alliance, om opturen fra meningsmålingernes hængedynd til 15.000 medlemmer på få uger; om magtkampene i partiets ledelse, om nedturen, der i årevis var tungt belagt med nul-komma-næsten-ingen procent af stemmerne til genrejsningen af partiet og positionen som landets nye dagsordensættende parti.

Men det er også beretningen om de mennesker og begivenheder, der er fundamentet for Anders Samuelsens politiske drive. Om en elsket, men dybt alkoholiseret far, om en hadet dæmonisk stedfar og om en tætvævet familie fra Horsens.

KAMMERHERRENS NYE KLÆDER

Fritz Schur – manden og myterne

Fritz Schur har i årtier været en del af magtens inderkreds. Han har arbejdet målrettet på at nå sin position, siden han som ung kom i nærkontakt med Venstres unge løve, Helge Sander. Han blev bestyrelsesformand for tre af Skandinaviens største statslige selskaber, Dong Energy, SAS og Posten Norden uden anden uddannelse end tre år på Handelshøjskolen og uden erfaring i at lede en stor virksomhed. I 2010 kulminerede rejsen mod samfundets top, da han blev udnævnt til dronningens kammerherre, en titel han har opnået på rekordtid.

Hør om arbejdet med bogen og om den magtfulde bestyrelsesformand, der inviterer samfundets spidser på generøse middage og store baller i sit rokokohus, som han insisterer på at kalde et slot. Om hvordan han har været mæcen for Venstre såvel som for kongehuset i en grad, så man må spørge, om man kan købe sig til magt, indflydelse og anseelse i Danmark?

TYREN, BJØRNEN OG BANKEN

Sådan blev den kontroversielle Saxo Bank til

Lars Seier Christensen og Kim Fournais står for en af de seneste års mest bemærkelsesværdige successer i dansk erhvervsliv. På få år har de skabt en verdensomspændende investeringsbank og en formue i milliardklassen. De har trukket overskrifter med deres politiske budskaber, åbenlyse forretningstalent og sponsorat af Danmarks bedste cykelhold – og de er blevet beskyldt for at være sidegadevekselerer, asociale kapitalister og urimelige arbejdsgivere.

Tyren, Bjørnen og Banken er en medrivende historie om to mænd, der trives bedst i modvind. Det er en inspirerende opskrift på et parløb mellem modsætninger. Og det er en uafrystelig fortælling om en barndom, der ikke er for børn, og som har gjort to mænd voksne før tid.

Det er også en fascinerende entreprenørhistorie fyldt med op- og nedture. Og det er et eksempel på, at det ikke kun er hunde, der ligner deres ejere – det gør virksomheder også.

Hør historien om de to entreprenører, deres liv og deres virksomhed.

[ninja_form id=3]