Ærligt talt var det slet ikke mig, der fandt på, at klummeserien skulle hedde Ærligt talt. Det var Børsens bulderbasse af en debatredaktør, Thomas Bernt Henriksen, der mente, den titel ville passe til min stil. Om han har ret, vil jeg lade læserne bedømme. Jeg har i hvert fald følt mig forpligtet til hver uge mentalt at sætte hænderne i siden og kigge lidt hvast på verden. Forhåbentlig har der sneget sig et drys humor ind her og der, der kan bløde de hårde ord op.

Det er sin sag at skulle mene noget en gang om ugen – altså hvor mange meninger kan et menneske rumme? 44 om året, skulle det vise sig. Det havde jeg ikke troet. Men det gjorde Christopher Arzrouni, der var debatredaktør på avisen, inden han blev ham, der trækker i Kristian Jensens tråde. Det var jeg både overrasket over og taknemmelig for. Lørdagsredaktør Michael Grønnegaard sørgede for, at klummerne med mine egne små collager blev sat så flot op og placeret godt på netavisen, så læserne fik øje på dem. Jeg ville ønske, jeg havde hans flair for klikbare rubrikker. Det har jeg ikke. Derfor var det godt, jeg havde ham.

Det er næppe langtidsholdbar litteratur, men jeg syntes alligevel det kunne være sjovt at samle min egen året-der-gik-kavalkade.

Jeg håber – som altid – jeg ikke har skrevet noget forkert. Men især håber jeg, jeg har skrevet noget rigtigt.