Lars Rebien fortjener 86,7 millioner TAK!

img_4133

Man skulle tro, at ansættelseskomitéen i Novo Nordisk havde konsulteret en numerolog, da de skulle finde en ny topchef. De har villet sikre, at de fik en leder, der kunne holde snuden i det guldspor, Lars Rebien Sørensen møjsommeligt har pløjet gennem de seneste 15 år. ”Jamen uha så må I have en med det samme navn,” har numerologen sagt. ”Allerhøjst må det afvige med to bogstaver!” Og så var der kun Så blev Lars Sørensen til Lars r kun én mulighed: Lars Sørensen blev til Lars Jørgensen.

Da de to stod ved siden af hinanden i pressevirvaret, var det godt nok svært at se, hvem der var ældst. Men ifølge Novo Nordisk er den nye Lars 12 år yngre end den gamle, så et generationsskifte var det.

Ekstra Bladet sagde farvel og tak til Lars Rebien Sørensen med denne overskrift: ”Novo-chefens gyldne håndtryk: Svarer til 332 sosu’ers årsløn”

Avisen havde regnet løn, pension, bonus og aktier sammen til, at han ville få 86,7 millioner med sig ud af chefkontoret. Og da vi læsere jo har svært ved at forstå beløb i den størrelsesorden, fik vi lige et jordnært sammenligningsgrundlag: ”En kvindelig sosu-assistent tjener i gennemsnit 261.000 kroner om året. Dermed svarer Novo-topchefens gyldne håndtryk til hele 332 sosu-assistenters årsløn.”

Det mest oplagte spørgsmål her er, om kvindelige social- og sundhedsassistenter får mere eller mindre i løn end deres mandlige kolleger. Det fik vi ikke svar på. Men vi fik så meget andet. For eksempel et indslag i satireprogrammet Den korte Radioavis, som kunne berette, at Novo Nordisk’ bestyrelsesformand havde handlet på de nye informationer: ”Vi kunne alle se det idiotiske i at ansætte én kompetent mand, når vi kunne ansætte 332 sosu-assistenter i stedet for. Med implementeringen af de 332 susassistenter i chefstolen har der været nogle barselssmerter, men at det kun er naturligt. Vi skal jo lige vænne os til, at 185 af dem altid står nede i gården og ryger, mens den anden halvdel brokker sig meget over deres børn, som de synes spiller for meget lort på nettet. Ja, og så har vi måttet lukke for adgangen til spilnu.dk i en periode. Men ellers tror jeg, de her tøser er gjort af det helt rigtige stof til at lede Novo Nordisk ind i det 21. århundrede,” udtalte bestyrelsesformanden ifølge den fiktive stjernejournalist, Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm.

Her på Ærlig Talt synes vi, der kan være grund til at sætte Lars Rebiens udbytte af sin indsats i yderligere relief, således at alle har et rimeligt sammenligningsgrundlag, når de skal beslutte sig for, hvor på misundelsesbarometeret de vil ligge. Så her kommer…drrrrrrrrrrr ching!:

Top 10 over ting, man kunne få for 86,7 millioner kroner:

10:    Trekvart Melodi Grand Prix inklusiv projektuansvarlige og skæggede damer

9:      To en halv måneds drift af it-systemet Sundhedsplatformen på Herlev Gentofte Hospitaler – altså kun ekstraregningen. Den ordinære drift kommer oveni.

8:      Refusion af 0,7 procent flere skatter for ikke-eksisterende aktieudbytter.

7:      Ekstra Bladets mediestøtte i fem år – med tilhørende side 9 piger (godt 1700 styks)

6:      2.318 fodhvilere til cyklister, som vil blive sparet for anstrengelsen ved at sætte foden helt ned på asfalten.

5:      86,7 styks interaktive bænke med lysshow – der dur engang imellem.

4:      1,4 IC4 togsæt – inklusiv driftsproblemer

3:      4,8 styks hasselmusbroer over motorvejene – eksklusiv bro-træning af hasselmus.

2:      214 minutters af tv-serien 1864 –

1:      Man kunne også købe 1.734.000 lottokuponer – med Joker – og se, om gevinsterne kunne matche udbytterne fra Novo Nordisk de seneste 15 år.

Da Lars Rebien Sørensen overtog ledelsen i 2000, omsatte selskabet for 20,8 milliarder kroner og havde et resultat på 3,1 milliarder. Sidste år var omsætningen 108 milliarder kroner og nettoresultatet 35 milliarder kroner. En aktie i Novo Nordisk kostede 18,13 kroner i 2000, og da børsen i sidste uge lukkede dagen inden fratrædelsen blev offentliggjort var kursen 312,70 kroner. Det er en stigning på 1.625 procent. Markedsværdien af Novo Nordisk er 800 milliarder kroner. Det er tre gange A.P. Møller Mærsk og gør insulinproducenten til Danmarks suverænt mest værdifulde virksomhed.

Novo Nordisk er Danmarks svar på Apple – bortset fra, at Novo Nordisk faktisk betaler skat. 8,6 milliarder kroner blev det til i 2015 fordelt på en række lande. Størstedelen af den kage havner nu i Danmark. I 2014 røg der 5,3 milliarder kroner fra Novo Nordisk ind i den danske statskasse. Det kunne man faktisk få 20.307 sosu-assistenter for. Kvindelige.

Endelig er det vel også en tanke værd, hvordan det var gået, hvis sosu-assistenternes pensionsmidler var blevet sat i Novo Nordisk aktier. Det er nok ikke et tosset gæt, at deres pensionsselskab har investeret en del af midlerne netop der.

Hvis en sosu-assistent havde investeret 100.000 af sine pensionskroner i Novo Nordisk aktier i år 2000, så er de nu 1,6 millioner kroner værd.

Jamen, det er da noget af en pragtpræstation. Derfor vil jeg gerne på

pensionskunders, skatteyderes, aktionærers, 42.300 ansattes og ikke mindst diabetespatienters vegne sige 86,7 millioner TAK til Lars Rebien for indsatsen.

En tanke om “Lars Rebien fortjener 86,7 millioner TAK!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.